Verbouwen en Renoveren

Voor verbouwen en renoveren gewoon combivo!

Verbouwing en renovatie worden vaak genoemd. Natuurlijk hebben de termen verbouwing en renovatie iets gemeen, en overlappen ze elkaar zelfs vaak. In de bouw- en aannemingswereld worden ze echter gezien als twee verschillende disciplines. Maar wat is het verschil tussen deze twee termen?

Een structurele verandering is een verbouwing

Een verbouwing is een structurele verandering van een bestaande woning of bedrijfspand. Dit kan een aanbouw zijn, zoals een dakopbouw, maar het kan ook een gewijzigde indeling betreffen. Zo is de uitbreiding van de constructie van een woning renovatie, maar bijvoorbeeld het verplaatsen van de badkamer of het verwijderen van de steunmuur kan ook begrepen worden door renovatie.

Herstellen van bestaande gebouwen is een renovatie

Renovatie of zogenaamd renoveren betekent herstelling van bestaande gebouwen en indien nodig gedeeltelijke updates zodat deze weer volgens de huidige normen en standaarden kunnen worden gebruikt. In de bouwwereld betekent dit bijvoorbeeld: opnieuw schilderen, vloeren vervangen, schilderswerkzaamheden of tegels vervangen in badkamers of keukens. Het oorspronkelijke ontwerp zal daarom geen grote veranderingen ondergaan, maar zal worden bijgewerkt naar nieuwe normen. Of beter gezegd: modernisering.