Houtrotherstel – Combivo Vastgoed onderhoud

Houten gevelelementen herstellen

Houtrot kan een enorme impact hebben op gebouwen, dus als er geen behandeling wordt toegepast op houtrot, kunnen de kosten hoog zijn. Daarom is het belangrijk om houtrot op tijd te herstellen. Het herstel van houtrot kan worden gedaan door het aangetaste deel uit te frezen en (indien deze niet te groot is) te vullen met een reparatiepasta, delen te lamineren of een deelvervanging.

Toegewijd aan het detecteren van houtrot

Houtrot is een van de grootste vijanden van huizen en gebouwen. Het is niet alleen een kwestie van het wegwerken van verval maar ook van een goed en gedegen vooronderzoek zodat er aan kwaliteit en een langere levensduur gewerkt wordt. Dit is een van de doelen van Combivo. De sleutel is tevens om de oorzaak te vinden en vooraf weg te nemen zodat vocht, schimmel of zwam zich niet meer verspreidt. We zijn toegewijd aan het detecteren van houtrot, het herstellen van de schade en het volledig vervangen van materialen indien nodig. Als extra service bieden we ook glasvervanging aan.

Hout kan zacht of gescheurd zijn

Identificeren van houtrot! Het is belangrijk om houtrot vroegtijdig op te sporen, dus hoe eerder u daar aankomt, hoe beter het hout kan worden gerepareerd. Houtrot is te herkennen aan de volgende tekens: 1. Het hout heeft zachte plekken of fragmenten die losgelaten. 2.Kleine belletjes en afbladderende verf, onder de verf kan het hout daardoor zacht of gescheurd zijn. 3. Verbindingsstukken kunnen openstaan waarin vocht getransporteerd wordt. 4. Het raam of de deur kan niet soepel worden geopend en gesloten door de uitzetting van hout. 5 . Ongeverfd hout vertoont een zwarte of bruine verkleuring.